Diyanet TV’’ye konuk olarak davet edilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem hakkında  konuşma yaparken deprem bölgesinde bir bebekle verdiği medyatik poza istinaden “Bebeği kucağıma aldım, ona dua ettim.” demesinin üzerine spiker, Ali Erbaş’ın sözünü kesmek için araya girip “Siz bebeği kucağınıza alınca ve dua edince bebekler kurtulmaya başladı.” dedi. Bunun üzerine Ali Erbaş hoşnut bir şekilde “Elhamdülillah” diyerek böbürlendi.

Depremde iktidarın ne kadar başarısız bir çalışma yürüttüğünü gördük hatta bu durumu kendileri bile kabullendi. Ölümler bu kadar çok olunca “kader” diyerek işin içinden çıkamayacaklarını anlayan Ali Erbaş, yine de dini kullanmaktan çekinmeyip kendini kurtarıcı gibi göstermeye çalıştı. TRT’ye bağlı Diyanet TV’de, kucağına aldığı masum çocuk ile şov yapmaktan geri durmadı. Sunucu da mal bulmuş Mağribî gibi bu anı şakşakladı. Ölen onca çocuk ve bir o kadar öksüz-yetim kalanlar… Daha cenazeler kalkmamışken korumaya alınacak depremzede çocuklar için “Evlenmeye engel yoktur.” diyen bir kuruma ne söylesek boş!

Erbaş’la alakalı önceki haberlerimizi de göz önünde bulundurarak onu “gündemlerin prensi” ilan ettik. İlgili haberlerimize aşağıdaki bağlantılarda ulaşabilirsiniz: