TC Anayasasına göre “demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti” olan ve “Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir” maddesi bulunan ülkemizde, Ateizm Derneği’nin en önemli hedeflerinden biri, gönüllü avukatlar aracılığıyla, inançsız oldukları için mağdur olan bireylerin haklarını savunmak ve onları mahkemelerde yalnız bırakmamaktır.

Bu bağlamda Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesi olan Dini Değerleri Aşağılama suçu, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde cezalandırılır” gerekçesiyle din eleştirisi yapan bireyleri hedef almaktadır.

Ateizm Derneği Hukuk Komisyonu, ihtiyaç sahibi bireylere destek vermeye devam ediyor. Özellikle TCK 216/3 kapsamında haksız yere yargılandığınızı düşünüyorsanız lütfen bize ulaşın: [email protected]