Daha önce Aralık 2021’de gerçekleştirilen 20. Millî Eğitim Şûrasında yapılan okul öncesi öğretim programında din, ahlâk ve değer eğitiminin yer alması önerisini skandal olarak değerlendirmiş, Kuran kurslarının örgün eğitime alternatif olarak sunulmasının ve zorunlu din derslerinin laikliğe açıkça aykırı olduğunu duyurmuştuk.

Eğitimdeki bu dinselleşmeyi Youtube kanalımızda da değerlendirmiştik.

Okul öncesi yaşlara kadar inmesi istenen dinî eğitimin, laik ve bilimsel eğitim vermesi gereken anaokullarına alternatif yapılmak istendiği haberi yeniden karşımızda, tek fark sorunun bu kez katmerlenmiş biçimde karşımızda duruyor olması. Birgün gazetesinin haberine göre DİB, okul öncesi yaştaki küçük çocuklara yönelik, yine bu seviyede faaliyet gösteren Kuran kurslarında kullanılması için kitap bastırmak istiyor. İlgili ihaleler gerçekleştirildi. Basılacak kitaplar seçildi: 4-6 Yaş Grubu Elif-Ba Öğret Etkinlik Örnekleri, 4-6 Yaş Grubu K. K. Öğr. Kitabı – 1, 4-6 Yaş Grubu K. K. Öğr. Kitabı – 2, Dinim İslam, 4-6 Yaş Grubu Etkinliklerle Elif-Ba. Bu kitaplardan 153.000 adet bastırılması planlanıyor, toplam maliyet 10 milyon lirayı geçiyor. Kesenin ağzını açan Diyanet, harcamalarını sürekli artırırken bütçeden her yıl daha fazla tutar talep ediyor. DİB’in talepkârlığı karşısındaysa vergi veren yurttaşlar var. Söz konusu geçim sıkıntısını yaşayan yurttaşların başında emekliler olduğunda DİB, maaş promosyonuna dahi haram damgası vurmaktan çekinmemişti.

Kuran kursu denerek halka masum gösterilmek istenen okul öncesi yaştaki soyut düşünme kabiliyeti henüz gelişmemiş çocukların, travma yaşamalarına sebep olabilecek ve pedagojiye dayanmayan biçimde herhangi bir tanrı veya inançla tanıştırılması laikliğe aykırıdır. Devletin -Anayasa’da belirtildiği üzere- görevi laik, bilimsel ve parasız eğitim vermektir.