Son dönemde sosyal medyada çeşitli platformlarda derneğimize yönelik çirkin ve asılsız ithamlar yapılmaktadır. Sevan Nişanyan yayınını takiben derneğimizin “Atatürk düşmanı olduğu” yönündeki iftiralara ilişkin yanıtımızı kamuoyuyla paylaşmış; akabinde kendi YouTube kanalımızda bu konuyla ilgili bir yayın yapmıştık. Buna rağmen söz konusu iftiraların birtakım kişi ve platformlar tarafından —öyle görünüyor ki kişisel çıkarlar uğruna— inatla sürdürüldüğünü üzülerek görmekteyiz. Sonrasında derneğimizin kadın yöneticilerinden Ferial Köseoğlu üzerinden tüm kadınlara yöneltilmiş küçümseyici bir yorumu sosyal medyada teşhir eden feminist bir sayfanın gönderisini paylaştığımız için benzer bir karalama kampanyasına maruz kaldık; üstelik yöneticimiz hakkında düpedüz taciz boyutuna varan paylaşımların yapıldığını gözlemledik.

Tüm bu yaşananların ışığında kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak isteriz:

* Ateizm Derneği hiçbir siyasi kişi veya ideolojiden yana taraf olmayan, ama eleştiri anlamında sınır tanımayan ve fanatik ideolojilerden sıyrılmış tüm ateistleri temsil etmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Kendi alanında uzman olan ve takipçilerimizin isteği doğrultusunda belirlenen konukları yayınlarımıza davet ediyor olmamız, onların her görüşünü onayladığımız anlamına gelmez. Geçmiş yayınlarımızı, paylaştığımız yazıları, makaleleri vb inceleyen herkes bunu açıkça görebilir.

* Sosyal medya platformlarında ve her görüşten ateistin bir araya geldiği Discord, YouTube chat gibi sohbet ortamlarında, derneğimizin etik politikası gereği küfür ve hakaret içerikli yorumlar, küfür filtresinden geçerek otomatik olarak silinmektedir/engellenmektedir.

* Derneğimizin kadın yöneticilerinden birine yapılan saygısızlığı teşhir eden bir topluluğun paylaşımını desteklediğimiz için bizleri haksız şekilde eleştiren veya söz konusu toplulukla organik bir bağımız olduğunu düşünen kişilere tek cevabımız şudur: Cinsiyet ayrımcılığını her koşulda ve her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz. Bunun altında başka nedenler arayan veya derneğimizi bu tür argümanlarla yaralamaya çalışanlar, Türkiye’deki aydınlanma mücadelesine bilinçli veya bilinçsiz olarak zarar vermektedir.

* Derneğimizin arkasında “gizli güçler” olduğuna inananlar, internet sitemizdeki Organizasyon Şemasını inceleyerek, Ateizm Derneği’nin mutfağında onlarca gönüllünün emekleriyle çalışmaların nasıl yürüdüğünü, kimlerin hangi komisyonlardan sorumlu olduğunu ve iş bölümünün ne şekilde yapıldığını rahatlıkla görebilir.

Son olarak derneğimizle ilgili yapıcı eleştiri sahiplerini, karalama kampanyası yürütmek yerine bizzat komisyonlarımızda ve yönetim kadrolarımızda görmek isteriz. Kapımız bu ülkenin zihni aydınlanmış olan tüm aktivistlerine açıktır.

Artık Yalnız Değiliz!