Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, 19 Kasım 2023 tarihine kadar çevrimiçi düzenlenen seminerlere katılan öğretmenlerin mesleki görevlerini tamamlamış sayılacaklarına dair bir açıklama yaptı. Beyazadam, seminerleri takip etmeyen eğitimcilerin ise ücret alamayacaklarını belirtti.

Başkan Beyazadam, seminer programının sonunda yer alan din eğitiminin laiklik ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi. Ayrıca çevrimiçi olarak hazırlanan videoların parça parça izlenmediği takdirde, izlenmeyen kısımların ücretten kesildiğini ifade etti. Genel merkezin aldığı karar doğrultusunda, din eğitimi videolarını izlememe kararı alındığını ve bu dersin ücretinden feragat edildiğini belirten Beyazadam, Bakanlığın hızla yeni bir düzenleme yaparak altı parça videoyu tek parça haline getirdiğini ve din eğitimini programın ikinci sırasına yerleştirdiğini söyledi.

Başkan, bu şekilde öğretmenlere hakaret edildiğini, eğitim emekçilerine zorlayıcı bir ideolojik yaklaşımın olduğunu dile getirdi. Metazori bir yol izlemenin mümkün olmadığını ve bu durumun toplumu düşünmeye davet ettiğini ifade etti.

Din eğitimi almaya zorlanan öğretmenlere tepki gösteren Beyazadam, seminer programının öğretmenlere ortalama 900 lira ekonomik getiri sağladığını belirtti. Din eğitimi videosunu izlemeyen öğretmenlerin bu paradan mahrum bırakılacağını vurgulayan Beyazadam, Bakanlığın ekonomik zorluklar içinde olan eğitim emekçilerinin ihtiyaçlarından yararlanmaya çalıştığını savundu. Beyazadam, demokratik işleyişin ve tutumun bu şekilde olmaması gerektiğini belirterek, iktidarı Anayasal ilkelere aykırı politikalardan vazgeçmeye çağırdı ve genel merkezin bu uygulamayı yargıya taşıdığını ifade etti.

Haberin Kaynağı