Verdiği fetvalarda halka tasarruf ve sabır tavsiyesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı  2024 yılında da para içinde yüzecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM’ye sunulan 2024 yılı bütçe yasa teklifine göre, bu yılın başında 35 milyar 910 milyon lira ödenek tahsis edilen Diyanet’in bütçesi önümüzdeki yıl %155,7’lik devasa zamla 91 milyar 825 milyon liraya çıkacak.

Diyanet, 91,8 milyar liralık devasa ödeneğin 77,6 milyar lirasını imam, hatip, vaiz, kayyım gibi din görevlileriyle diğer personelinin maaş ödemelerinde kullanacak. Bu yılki personel ödeneği 28,8 milyar lira olan Diyanet’in bütçedeki maaş yükü seneye %169,6 oranında artacak. Bu artışta maaş zamlarının yanı sıra yeni imam alımları etkili olacak. Diyanet’in dışarıdan mal ve hizmet alımları da 2024’te %110 artacak.

Havaya savrulan paralar din tüccarlarından fırsat kalsa deprem bölgesinde yaraların sarılması, tarikatların ve özel okulların insafına terk edilmiş eğitimin yeniden yapılandırılması gibi daha hayati işlere harcanabilir. Ülkemiz yoksullukla boğuşurken bir avuç asalağın gözünü doyuramadığımız için Diyanet’in kapatılması gerektiğine inanıyoruz.

Haberin Kaynağı