Türkiye’de eğitim alanında yeni bir adım atılıyor. İlk olarak “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında okullarda görevlendirilen imam ve din hizmetleri uzmanlarına ek olarak, Halk Eğitim Merkezleri 4-5 yaş arası çocuklara yönelik “sıbyan mektebi” açma kararı aldı.

Bu kapsamda, İstanbul Kadıköy’deki Halk Eğitim Merkezi’nin planladığı kurslarda, 4-5 yaş arası çocuklara din eğitimi verileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıda, kursların okul mesai saatleri dışında gerçekleşeceği ve hafta içi iki gün, ikişer ders saati olarak planlandığı ifade edildi. Kurslar ücretsiz olacak ve Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından görevlendirilen öğretmenler tarafından yürütülecek.

Küçük çocuklara yönelik kurslar arasında şu başlıklar yer alacak: “Kitabım Kuran-ı Kerim’i Seviyorum“, “Peygamberimi Seviyorum“, “Dinimi Seviyorum“, “Etkinliklerle Değerler Eğitimi“. Kurs programları çerçevesinde çocuklara, kelime-i şehadet, namaz ibadeti, oruç ibadeti gibi dinî konular anlatılacak.

Kursa katılacak çocukların 48-72 ay arasında olması ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtlı olmaları gerektiği belirtildi.

Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Çayan Çalık, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 

48-72 ay arası çocuklarımızın dini eğitime hapsedilme çabasını kabul etmek mümkün değil. Son zamanlarda ÇEDES projesi ve seçmeli din derslerinin zorunlu hale getirilmesi gibi adımlar ile eğitimde gerici saldırılar hızlanarak artıyor. Okul öncesi eğitimin içerisinde olması gereken, gelişim süreci açısından bu tür soyut konuları anlamayacak çocuklar, tamamen bilimsel eğitimden uzak, çocukların gelişimini önemli ölçüde örseleyecek bir eğitime itiliyor. Toplumu zapturapt altına almak isteyen siyasal iktidar ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu faaliyetlerini durdurması gerekir. Ve bu haliyle Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetine girmiş bir kurum olma özelliği taşıyor.

Haberin Kaynağı