Amasya’da, Büyükağa Kuran Kursu’nda 20 çocuk, ‘izinsiz’ pide yedikleri gerekçesiyle darp edildi. Olay, geçtiğimiz Salı akşamı yaşandı. Bilgilere göre, çocuklar akşam saatlerinde dışarıdan getirilen pidelerden yedikten sonra olay meydana geldi.

Kasap Berkay N. ve belletmen Tarık D., pideleri izinsiz yedikleri gerekçesiyle 20 çocuğu yemekhaneye çağırdılar ve sopalarla darp etmeye başladılar. Darp olayının ardından bir öğrenci, vücudundaki morluklarla hastaneye başvurdu ve doktor, durumu polise bildirdi. Polis, güvenlik kameraları kayıtlarını inceleyerek olayı tespit etti. Berkay N. gözaltına alındı ancak mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belletmen Tarık D. ise kurstaki görevinden alındı.

Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz merkez Büyükağa Kur’an Kursu’nda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir” denildi.

Haberin Kaynağı