İstanbul Kasımpaşa merkezli Uşşakî Tarikatı’nın şeyhi, “Fatih Nurullah” takma isimli Eyyüp Fatih Şağban 2020 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşında bir çocuğa cinsel istismar uyguladığı için tutuklanmıştı.

Sözcü gazetesinin araştırmasına göre ilk istismarda çocuğa 100 lira teklif edip işin üstüne örtmeye çalışan Şağban; çocuğun halasının durumu öğrenmesi ile önce on bin lira, daha sonra babanın duruma dâhil olması ile yetmiş bin lira teklif ederek işin içinden sıyrılmaya çalışmıştı. Bunun üstüne de “…belki de senin kızına piyango konmuştur” ve “Allah’ın dostlarının hatalarında bile hayır vardır” diyerek olayı geçiştirmeye çalışmıştı.

Diğer tarikat üyelerinin “hiç taciz edilmiş gibi bir hâli yoktu” şeklinde skandal ifadeleri de olayın üstünü örtemedi ve Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 5 ay cezaya çarptırılmıştı.

Barış Terkoğlu’nun Cumhuriyet gazetesindeki yazısında dikkat çektiği ve Şağban’ın avukatı ile teyit ettiği üzere “şeyh Şubat ayında kapalı cezaevinden tahliye edilecek.”

Son infaz yasasına göre yolsuzlukları teşhir eden gazetecilerin veya protesto hakkını kullanan kişilerin cezaevinde kalırken çocuk istismarcısı gericilerin toplum içine salınması tepki çekti.

Haberin Kaynağı