Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik haftalık ders çizelgelerinde yaptığı değişiklikler, iktidarın tercihlerini yansıtıyor. Yabancı dil seçmeli derslerin kaldırılması ve sanat ile spor seçmeli derslerin daraltılması gibi önemli değişiklikler yapıldı. İlkokul ve ortaöğretim düzeyinde din derslerinin sayısı ise artırıldı.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokuldaki din dersi, 16 saate yükseltildi. Ayrıca tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilebilecek. Ortaöğretimde de din derslerinin haftalık süresi 16 saate kadar çıkabilecek. Liselerde zorunlu olan din dersine, dört saat seçmeli zorunlu ve dört saat tercihe bağlı seçmeli ders eklendi.

En dikkat çekici değişiklik ise Anadolu liselerinde yaşanacak. Anadolu liselerinde yabancı dillerle ilgili seçmeli dersler kaldırıldı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli olarak sunulan güzel sanatlar dersleri de 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgeden çıkarıldı.

Haberin Kaynağı