Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi’nde, İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşanan yeni bir Kuran yakma olayına ilişkin bir konuşma yaptı. Irak kökenli Momika ve Salwan Najem adlı iki kişi, parlamento binası önünde gerçekleştirdikleri Kuran yakma eylemi ile dikkat çekmişti. Eylem sırasında Kuran’ı tekmeleyip ateşe veren bu kişilerin protestosu, geniş yankı uyandırmış ve tepki toplamıştı.

Bakan Fidan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi’ne katıldığı, Dışişleri Bakanlığının X hesabından duyurulurken Bakanlık paylaşımında, “Bakan Hakan Fidan, son dönemde Avrupa’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları ele almak amacıyla Türkiye’nin öncülüğünde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi’ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.” ifadelerine yer verildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı gibi din temelli bir örgüte üye olmanın anayasamız bakımından sorunlu olması bir kenara bıraksak dahi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanlığının resmi X hesabından “kutsal kitabımız” şeklinde bir dinin kutsal kabul ettiği kitabı açıkça sahiplendiğini ifade etmesi laiklik ilkesiyle hiçbir biçimde bağdaşır görünmemektedir.

Haberin Kaynağı