Laik Amerikalıları temsil eden kuruluşlar olarak, Faith and Freedom Coalition’daki “Birlikte, kundakçıları, ateistleri, küreselcileri ve Marksistleri durdurmaya yönelik adil bir haçlı seferinde savaşçılarız” açıklamanızdan endişe duyuyoruz.

Ateistler halkın düşmanı değildir; aslında halkın önemli bir kesimini temsil ederiz. Amerikalıların yüzde otuzu dinle ilişkisi olmadığını, yüzde on dokuzunun ise tanrıya inanmadığını söylemektedir. Bu sayılar her geçen gün artmaktadır. Listenizde adını geçirebileceğiniz birçok başka “-ist/izm” var ve bizim yerimize başka birini listenize başka birini almanızı teşvik ediyoruz. Listeye ilişkin olarak:

  • Küreselleşme konusunda bir duruşumuz yok, ancak dünyada dini azınlıkların ve ateistlerin baskı altında olmasına kesinlikle karşıyız. Nihayetinde, 2020’de diğer ülkelerdeki tanrı hakkında alaycı ifadeleri suç sayan yasaların kaldırılması için Kongre kararlarını destekledik.
  • Karl Marx bir ateistti, ancak bu, ateistlerin Marksist olduğu anlamına gelmez — aslında, Amerika için Laik Koalisyonu Marksizmi desteklememektedir. Ateizmin son yüzyılda Marksizm/Komünizm ile özdeşleştirilmesi yanlış, haksız ve politik olarak motivasyonlu bir durumdur. Son zamanlarda yapılan bir karşılaştırmada, ateistler ve agnostikler, evanjelikler karşılaştırıldığında demokrasiye ve toplumsal katılıma daha fazla destek vermiştir. Ateistler ve Marksistler aynı cümlede birçok kez anılmışlardır.
  • Kundaklamaya kesinlikle karşıyız ve ülkemizdeki her kundaklama olayını kınamaktayız. “Kundaklayanlar” hakkındaki herhangi bir tartışmada bizi dışarıda bırakmanızı rica ediyoruz.

Tekrar belirtmek isteriz ki, toplumsal katılımımız yüksektir, seçimlere katılımımız da öyledir. Kiliseye gitmememiz, vatansever olmadığımız anlamına gelmez. Bizi “durdurmanıza” gerek yok. Ateistler, hükümetin dinsel olanı dinsel olmayana tercihli muamele yapmaktan kaçınmasını istemektedir. Umarız bunun bilgelik olduğunu anlarsınız.

Haberin Kaynağı İçin:
KAYNAK