Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, İzmir’deki Aziz Vukolos Kilisesi’nin kültür merkezi olarak kullanılması ve burada yapılan partiye tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen elektronik müzik partisinin, geçmişte kutsal bir ibadet yeri olarak kullanılan bir yapıya karşı bir “hakaret ve saygısızlık” olduğu kınandı. Ayrıca, Türkiye’nin bütün dinlerin kültürel ve dini mekanlarının hak ettiği saygıyı görmesini garanti edecek önlemler alması gerektiği ifade edilerek hükümete çağrı yapıldı.

Buna karşılık, AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, bu durumun sorumlusunun İzmir belediyesi olduğunu ifade ederken İzmir belediyesinin yaptığı açıklamaya göre organizasyon, Konak Kaymakamlığı ve Emniyetinden izin alınarak gerçekleştirildi.

İsveç’te Kuran’ın yakılması aniden gündem oldu ve tüm çevreler tarafından iç politikada propaganda malzemesi olarak kullanıldı. Ancak, başka bir dinin konusu olduğunda gündem olamamasının nedeni, oy alabilecekleri bir Hristiyan nüfusunun olmamasıdır. Bu durumu düşündüğümüzde, Türkiye’de Hristiyanlık veya diğer dinlerin bir kenara bırakılması, İslam’ın diğer mezheplerine saygı gösterildiği söylenebilir mi?

Haberin Kaynağı İçin:
KAYNAK