Freedom From Religion Foundation, Pazar günü olan 18 Haziran’da New York Times gazetesinde etkileyici bir tam sayfa reklam yayınlıyor ve uyarıda bulunuyor: “Hristiyan milliyetçiler seküler demokrasimizi tehlikeye atıyorlar.

Pulitzer ödüllü çizer Steve Benson tarafından yapılan bir çizimi içeren reklam, Özgürlük Heykeli’nin ABD’yi saran bir “teokrasi” dalgası ile bir haç tuttuğu bir görseli gösteriyor.

Reklam, kürtaj yasakları, LGBTİ+ gençlerin hedef alınması ve “beyaz Hristiyan milliyetçiliği ile örtüşmeyen gerçekleri öğretme karşıtı kitap yasakları, protestocuların susturma çabaları ve yasalar” gibi Amerikan özgürlüklerine yapılan saldırıları liste halinde sıralıyor.

40.000 özgür düşünceli üyeden oluşan bir devlet/kilise gözetim birimi olan FFRF, “Yüce Mahkeme’deki son derece muhafazakar çoğunluk, ‘samimi dini inançlar’ adına ayrımcılığa ayrıcalık tanıyor” diye uyarıyor. Reklam, kamu fonlu bir Katolik şartlı okulunun onaylanmasına dair şok edici oylamaya da atıfta bulunuyor ve bunun “dini özgürlüğün kalbine bir kazık çaktığını” belirtiyor.

Bugün Amerikalıların yüzde 29’unun dini olmadığını hedefleyen FFRF’nin reklamı şunu belirtiyor: “Demokrasi sizi ve FFRF’yi ihtiyaç duyuyor.

İnsan hakları için bir araya gelerek, dünyevi Amerikalılar ‘Çokluktan Birliğe’ düşüncesi için bölünmüş devletimizi geri alabiliriz.

FFRF’nin reklamı şöyle sonlanıyor: “ABD’nin bir ‘Hristiyan milleti’ olduğu büyük yalanını FFRF’nin yenilmesine yardımcı olun. Demokrasimizi koruyan ve hemen hemen tüm kutsal özgürlükleri koruyan din ile hükümet arasındaki anayasa ilkesini koruyun.

Çünkü bizi kurtaracak kimse yok, sadece biz varız.

Haberin Kaynağı İçin:
KAYNAK