Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Mahallesi’nde Muhtarlık ve Yardımlaşma Derneği, cinsiyet ayrımcılığının utanç verici bir örneğini sergileyerek kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesini yasaklayan kararı imzaladı. Karaağız Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayri Sönmez’in sosyal medya üzerinden duyurduğu karar, gerici bir zihniyetin yansımasıdır.

Davetiye kartı dışındaki kıyafetleri yasaklamak, düğünlerde, sünnet törenlerinde, asker eğlencelerinde erkek ve kadınların bir arada olmasını engellemek, dinimiz açısından uygun olmadığı ve köy halkından gelen şikayetler üzerine yapıldığı iddiasıyla açıklanmaktadır. Ancak bu karar, cinsiyet eşitliğini yok saymakla birlikte, kadınların özgür iradeleriyle eğlenme haklarını gasp etmektedir.

Kadınların, sadece cumartesi günleri ve belirli bir saatte kendi aralarında eğlence düzenlemelerine izin verilmesi, kadınların toplum içindeki rolünü sınırlayan, baskıcı bir yaklaşımdır. Bu karar, geriye doğru bir adım atmak, kadınların özgürlüğüne saldırmak anlamına gelir. Toplumun ilerlemesi, cinsiyet eşitliğine dayanmalıdır.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde yaşanan bu utanç verici olay, laiklik ilkesinin ve insan haklarının ayaklar altına alındığı bir tabloyu gözler önüne sermektedir. Bu gerici ve ayrımcı anlayışı kınıyor, kadınların özgürce eğlenme hakkını savunuyoruz. Cinsiyet eşitliği ve laiklik ilkesi, toplumumuzun temel değerleri arasında yer almalıdır.

Haberin Kaynakları: