İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden araştırmacılar dahil olmak üzere bir ekip, yapay zekaların birkaç nesil boyunca arka arkaya birbirini eğitmesi durumunda ne olabileceğini inceledi.

Yapay zeka araştırmaları son yıllarda hızla artmakta ve yapay zekanın günlük yaşama entegrasyonu birçok tartışmayı da beraberinde getirmektedir.

Bilim insanları, arXiv’de yayınlanan çalışmanın ön baskısında “Diğer modellerin ürettiği veriden öğrenim, model çöküşüne yol açabiliyor ve zaman içinde modellerin temel gerçek veri dağılımını unutarak bozucu bir sürece yol açtığını” belirttiler. Bu tür yapay zeka sistemlerinden elde edilen verilerin, sonraki nesil yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanılmasının, “geri dönüşü olmayan bozulmalara” ve kalitesiz içeriğe yol açabileceği ifade edildi.

Bilim insanları, orijinal insan yapımı verinin gelecekteki yapay zeka eğitimleri için korunmasının önemine dikkat çekerken, yapay zeka tarafından üretilen içeriğin insan üretimi içerikten ayırt edilmesi için adımlar atılması gerektiği uyarısında bulundular.

Yapay zeka ile ilgili araştırmalar hızla devam ediyor. İlerleyen zamanlarda yapay zekanın insanlığın yaşamını kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağı ya da potansiyel olarak insanlığı bir felakete sürükleyip sürüklemeyeceği merak konusu.

Haberin Kaynağı:
KAYNAK