Metrobüs, kıraathane, tekel büfesi ve pavyon gibi yerlere giden tebliğcilerin videolarına sosyal medyada sıkça rastlanıyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hayırların Fethi Derneği (HAYFED) üyesi kişiler, kağıt oyunu oynayan ve çay içen vatandaşların bulunduğu bir kahvehanede çekilmiş yeni görüntüler paylaştı. Videoda bir tebliğci, “Ağabeyler, biz her gün tebliğe çıkıyoruz. Bizim parayla, siyasetle hiçbir ilgimiz yok. Sadece Allah Teala Hazretleri’nin emrini yerine getiriyoruz. O’nun kullarını ziyaret ediyor ve onlara iyilik ve güzellikleri anlatıyoruz.” sözleriyle Hz. Davud döneminde yaşanan bir olayı anlatıyor. Ancak kahvehanedeki vatandaşlar, bu kişilere ilgi göstermeyerek tepkilerini belli etti.

Parayla işimiz yok.” diyen bu tebliğcilerin aslında ana odaklarının para olduğu iddia ediliyor. Bu tür gruplar, söylemleri üzerinden kitlelerini genişletmeye çalışırken, geçmişte devletin üst kademelerine kadar ulaşıp darbe girişimi yapmalarına da şahit olunmuştu. Bu tarz yapılar, gayriresmî medreseler olarak adlandırılırken, modern versiyonları ise cami imamları olarak görülüyor.

Maaş alan imamların lojmanları, elektrik ve su faturaları halkın vergileri ile ödenirken, imamların sela okurken bile ücret aldıkları belirtiliyor. Cami imamlarının günde sadece iki saat çalışarak öğretmenler kadar maaş aldıkları ve bu durumdan utanmadıkları ifade ediliyor. Diyanet’in 138 bin personeli israf konusu yapılmıyor.

Bu kişilerin dünyada bedava geçinmenin kaynağına sahip oldukları için “tebliğciler” veya “imamlar” değil de “bedavacılar” olarak anılmalarının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Kahvehanedeki vatandaşların da bunun farkında olduğu ve tebliğcilerden bir şey almadan oyunlarına devam ettikleri görebiliyoruz.

Haberimizin kaynağı:
KAYNAK