İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hakim, savcı ve personelin çocukları ve gençler için Kuran kursu açılacağı duyuruldu. Kartal Müftülüğü tarafından organize edilen ücretsiz yaz Kuran kursu, adliyenin mescidinde 7-20 yaş arasındaki kız ve erkek öğrenciler için gerçekleştirilecek. Ancak bu uygulama, laiklik ilkesine ve adliyelerin tarafsızlığına aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, 360 bin metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adliyesi olarak biliniyor. 462 hakim, 275 savcı, 3 bin 835 adli personel ve 757 diğer personelin görev yaptığı adliyede bu kursun açılması, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını gölgeleyeceği ve demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine uygun olmadığı şeklinde eleştirilere neden oluyor.

Özellikle Ankara Adliyesi’ndeki mescitte yapılan benzer bir uygulamaya karşı Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada, adliye binalarının tarafsız ve bağımsız yargının gerçekleştiği yerler olduğu vurgulanarak, bu binaların din eğitimine açılmasının demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin gerekliliklerine aykırı olduğu belirtilmişti. Bu bağlamda, adliyelerin laik karakterinin ve yargının tarafsızlığının korunması gerektiği vurgulanıyor.

Haberlerimizin kaynakları:
KAYNAK 1