Son Dakika’nın haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin seküler yapısını ve bilimin öne çıktığı bir eğitim anlayışını zedeleyecek bir gelişme, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Erol Özvar ve AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’nun katılımıyla üniversite yerleşkesi içerisinde bir caminin açılışı gerçekleştirildi.

Erbaş, artan üniversite camilerine öğrencilerin gelebileceklerini ve bu sayının 208’e ulaştığını belirtti. Bilimsel ve tarafsız bir ortamda eğitim hedefleyen üniversitelerin, din merkezlerine dönüştürülme gayretinin, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bu niteliğiyle bağdaşmadığı, seküler ve dogmalardan uzak biçimde bilim yapması beklenen üniversitelerin kimi inançların ibadethaneleriyle donatılmaya çalışılması eleştirilere neden oldu. 

Erbaş’ın üniversite camilerinin öğrencilere huzurlu bir okuma ortamı sunacağını savunması, bilimin ve tarafsız eğitimin önemini hiçe sayan bir anlayış olarak eleştirildi. Bu durum, bilim ve eğitim alanlarının dini etkilerden uzak tutulmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi.