Halk TV’nin haberine göre, Türkiye’nin gündeminde yankı uyandıran bir istismar ve intihar vakası gerçekleşti. Mahkeme belgelerine göre, Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade (34), zihinsel engelli bir genç kadına tecavüz etti. İstismar öncesi genç kadına imam nikâhı kıydığı belirtiliyor. E.D. adındaki mağdur genç kadın, dehşet dolu bu deneyimden sonra yaşamına son verdi. Sade ise tutuklandı. Bu durum, kadın ve çocuklara yönelik istismar olaylarının ne yazık ki son bulmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. E.D. 23 yaşında ve %50 zihinsel engelli idi. Bu olayın ortaya çıkması, toplumda büyük bir şok etkisi yarattı. İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, Türkiye’nin hafızasına kazınacak en dehşet verici olaylardan biri olarak görülüyor.

Türkiye’nin yankı uyandıran bu son istismar ve intihar olayı, zaten itibarı ciddi ölçüde sarsılmış tarikatlara olan şüpheli bakışları artırırken, Türkiye’deki kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismarın son bulmaması, tüm toplumu çaresizlik içinde bırakıyor. 

Toplumumuzun kurumlarının, tarikatlarca doldurulan bu eksiğe/boşluğa çare üretmek için harekete geçmesi gerek gibi görünmektedir.