Babasının mirasıyla siyasette var olmaya çalışan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, din istismarı yarışında liderliğe oynamak için anayasaya aykırı açıklamalarına devam ediyor. Gericilikte Hüda-Par ile yarışan Erbakan, bugüne kadar yaptığı garip açıklamalarla dikkat çekmesiyle ünlendi. ‘Kuyruklu bebek’, ‘aşı karşıtlığı’ ve abuk sabuk komplo teorileriyle gündemde tutunmaya çalışan bu siyasetçi, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı tutumuyla da kadınların büyük tepkisini alıyor. Bu kez ise Türkiye’nin çocuklarının geleceğini karartmaya yönelik, bilimsel ve laik eğitime yönelik saldırıyla dikkat çekmeyi tercih etti. Konya’daki mitingde konuşan Erbakan, “Eğitim sistemi ahiret öncelikli nesiller yetiştirecek. Allah korkusu olan nesiller yetiştirecek. Nefsi esaret yerine, nefis terbiyesini esas alan, materyalist değil, maneviyatçı nesiller yetiştirecek” dedi. Onun eğitim anlayışının nasıl nesiller yetiştirdiğini bizzat onun demeçlerine bakarak anlamak çok mümkün. Zira bugüne kadar akıl, bilim ve ahlakın yanından geçen hemen hemen hiçbir açıklamasına rastlamak mümkün değil.

Konya’daki mitingde coşmuş olacak ki, çocukların geleceğini karartmak talebinin yanı sıra, zaten yerlerde sürünen basın özgürlüğünü de toptan ortadan kaldırmak gerektiğini söylemeden edemedi ve “Sadece eğitim yetmez, medyada ahlakın düzenini bozan yayınların da ıslah edilmesi gerek” buyurdu.
Biz, babasının gölgesinde var olmaya çalışan bu din istismarcısını, kendi karanlığıyla baş başa bırakıyoruz.