Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TRT’deki propaganda konuşmasında LGBTİQ+ derneklerinin tamamen kapatılacağını vaat etti.

Konuşmasında, “Gençlerimizi Deizm, Ateizm ve Eşcinsellik gibi felaketlerden koruyup gerekli manevi ve psikolojik desteği vereceğiz” diyerek Kur’an Kursu öğretmenlerine daimi kadro vereceklerini açıkladı. Ayrıca “Milli Eğitim’i ‘Ahlak ve Maneviyat’ temelli ihya edeceğiz” sözleriyle, manevi ilkelerimize aykırı dizi ve programlara karşı düzenlemeler getireceklerini belirtti. LGBTQİ+ derneklerinin kamuya açık alanlarda propaganda yapmalarına izin verilmeyeceğini vurgulayarak, bu derneklerin tamamının kapatılacağını sözlerine ekledi.

Buradan Erbakan’a sormak istiyorum. Ateizm mi psikolojik destek gerektirir yoksa miting alanlarında emirleri allahtan alıyorum demek, montajlı videoları gerçekmiş gibi bir değil birden çok defa kamuoyu ile paylaşmak mı? Bir gün a dediği şeye ertesi gün yalanlamak ve a diyenlere alenen hakaret etmek mi?

Aslında psikolojik destek gerekiyor evet ama bu homofobik bireyler için gerekiyor. Demek ki ate veyahut LGBTQİ+ bireylerden o kadar çok korkuyorsunuz ki böyle bir aksiyon almak istiyorsunuz.

Biz sizin yerinizde olsam bu söylemleri kullanmazdık. Malumunuz ki bir çok siyasal islamcı bu söylemleri zamanında çokça kullandı ve günü geldi kendilerinin hemcinsleri ile videoları sosyal medyaya sızdırıldı.

Sırf oy uğruna halkı bu kadar düşmanlığa sürüklemek kabul edilir bir durum değil. Buradan dernek olarak size tavsiyemiz seçimlerde yer almadan evvel psikolojik destek almanız. Eğer bir takım ruhsal sorunlarınız yoksa bu şekilde insanların kişisel özgürlüklerini engellemek için çırpınıp durmazdınız. Çünkü onlar bu hayatı daha zor şekilde yaşamak zorunda kalıyorlar ve buna sizler neden oluyorsunuz. Cinsel eğilimler insanların ellerinde değildir bunu asla unutmayın. Ve o bireyler her gün haklarını savunmak için bir savaş veriyorlar. Çünkü o bireyler bu ülkede hayatta kalabilmek adına bir savaş veriyorlar. Ve sizlere rağmen LGBTQİ+ ve ateizim bu ülkede var olmaya devam edecek. Bu engellenebilir bir şey değil. Çünkü biz varız!