Euronews’in haberine göre, Kenya’da, açlıktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaat edilen bir Hristiyan tarikatının müridi olduğu düşünülen 89 kişinin cesedi bulundu. Bu olay, dinlerin problemli doğasının ve laikliğe olan büyük ihtiyacın bir kez daha altını çiziyor. 

Polis, sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola ormanında kazı çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, şu ana kadar 47 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirdi ancak daha sonra ulaşılan ceset sayısının 89’a yükseldiği açıklandı. Polis, Kilifi ilçesindeki Good News International Kilisesi’ne baskın düzenleyerek, “cennete gitmek” adına “ölüm orucu” tutan 15 kişiyi kurtardı. Ancak, açlık yüzünden adeta bir deri bir kemik kalan 4 kişi tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, bu kilisenin papazı Paul Mackenzie’yi gözaltına aldı. Paul Mackenzie, gözaltında yemek yemeyi ve su içmeyi reddediyor. 

Kenya’da son yıllarda şiddet ve suç teşkil eden tarikatların sayısında ciddi bir artış gözleniyor. Bu nedenle, İçişleri Bakanı Kithure Kindiki, masum insanları ölüme götürenlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve dini yerlerin güvenliği konusunda daha sıkı düzenlemelerin yapılmasıyla ancak kamu vicdanının rahatlama imkanı bulacağı görüşünü dile getirdi. Arama çalışmalarının yürütüldüğü ormandaki 800 dönümlük arazi, “cinayet mahalli” olarak ilan edildi.