Diyanet Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut’un, Erzurum’da bir Kur’an kursunda meydana gelen cinsel istismar olayının ardından bölgeye giderek mağdur ailelerle görüştüğü ve davanın kapanması için girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un akrabası olan Diyanet İşleri Başkanlığı Dinî Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa etti. Aynı gün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı’yı atadı ancak Irmaklı 3 gün sonra görevden alındı. KADEM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sedide Akbulut’un talimatla atandığı ve Erbaş’ın kendi atadığı ismi görevden aldığı ileri sürüldü.

T24’ün haberine göre Akbulut, uzun süre daire başkanlığı görevinde bulunduktan sonra Erzurum’da Diyanet’e bağlı bir Kur’an kursunda yaşanan cinsel istismar ve işkence olayıyla gündeme geldi. Mağdur aileler, olayın büyümesinin ardından Diyanet’in “davanın kapanması” için kendileriyle görüştüğünü ve davanın çekilmesini istediğini belirtti. Başkanlıktan, iki kişiden oluşan bir heyetin kendileriyle görüştüğünü ifade eden bir aile, “Ali Erbaş, bize gönderdiğin heyet sana yakışan heyet. Gelen bayan diyor ki, ‘Aslında istersem sizinle anlaşırım’. Ben çocuğumun onurunu sizin ayağınızın altına atacak kadar ahmak mıyım? Ne Allah’tan ne kuldan korkuyorsunuz. Sizin hayanız yok.” dedi.

Akbulut’un aileyle görüştüğü ve “İstersem sizinle anlaşırım.” dediği öğrenildi. Aileye “üstü kapalı şekilde para teklif ettiği” iddia edilen Akbulut’un, o dönemde Erzurum’da bulunduğu ve Erzurum İl Müftülüğüne ziyarette bulunduğu bilgisi de ortaya çıktı.