HalkTV’nin haberine göre Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, yazar Konca Kuriş ve daha yüzlerce insanın öldürülmesinde doğrudan sorumlu olan Hizbullah ile bağlantılı vakıf ve dernekler, deprem bölgesinde oldukça etkin. 

Bu örgütlerden biri, Hizbullah ile ilişkisiyle tanınan Umut Kervanı isimli vakıf. Vakfın sosyal medya hesabında “Deprem mağduru çocuklara manevi rehberlik desteği sunuyoruz.” şeklinde bir paylaşım yapıldığı görüldü. Kahramanmaraş’taki bir ilkokulda çekildiği anlaşılan bir başka fotoğrafsa çok çarpıcı. Görüntüde, çocuklara işaret parmaklarını kaldırtarak “tekbir” yaptırıldığı görülüyor.

Eğitim faaliyetleri ve gönüllü çalışmaların, ilerici vakıf ve derneklerdense bu tür, terör örgütü bağlantılı gruplarca yapılmasına izin verilmesi, iktidar partisiyle HÜDA PAR arasında yürütülen müzakere ve kurulan ittifakın bir habercisi miydi, bilmiyoruz. Ama zaten bilimsellikten uzaklaştırılmış eğitim sisteminin, bir de bu derneklerin tasarrufunda şekillendirilmesi tehlike çanlarının sağır edercesine çalmasından başka bir şey olamaz, diye düşünüyoruz.