Cumhuriyet’in haberine göre, İYİ Partili İstanbul Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kıdık, Twitter hesabından Atatürk Havalimanı’nda yaşananlara dair bir video paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Zihniyetin, niyetinin anlaşıldığı yapılar yükselmeye başlamış. Atatürk Havalimanını tarihten silmek isteyenler tam karşısında 100 metre mesafede cami olmasına rağmen Millet İttifakı kazanırsa Atatürk Havalimanı’nı açtırmamak için cami inşaatını da yapmaya başlamışlar. Akıllarınca cami yıkılıyor diye kıyamet koparacaklar. Flyinn alışveriş merkezinin yanında cami var beyler. Bu kadar aklımızla oynamaya çalışmayın beyler.” Milletvekilinin paylaşımı kısa sürede sosyal medyada yayıldı, kamuoyu oluşturulması sağlandı. Cami inşaatına dönük manidar tutuma dair tepkiler hâlâ çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

Yıllarca “Dünyanın en iyi üçüncü havalimanı!” diye övdüler ama bir gece ansızın uçuş trafiğine kapattılar. Yetmedi, iki pisti birden yıktılar ve sanki başka yer yokmuş gibi apar topar bu iki pistin üstüne bir hastane yaptılar. Peki, yapılan hastane gerçekten işimize yaradı mı? Salgın ile ilgili süreç yeni bir hastane ihtiyacı yaratmıyordu, mevcut hastaneler yeterliydi. Hatta dolduracak Korona hastası bulunamayınca Sağlık Bakanlığı yeni hastanenin “sağlık turizmi” için kullanılacağını açıkladı! Pistlerin yıkılması ise, 2 milyar dolara mal oldu.

Hâlihazırda 90 bine yakın camisi bulunan bir ülkeyiz. Din adamlarının ibadethanelerin doldurulmamasından yakındıkları bilinirken hiçbir ihtiyaca yanıt vermeyeceği açık bir başka ibadethanenin inşaatını art niyetli buluyoruz. Deprem bölgesinde sorunlar devam ediyor, kitlesel temel ihtiyaçlar dahi karşılanmış değil, enkazların çoğu yerinde duruyor. Yazık ki bu ihtiyaçlar için seferber edilen maddi yardımlar bile bölgeye harcanıyor gözükmüyor, bununla beraber acil olmayıp keyfîyet taşıyan harcamaların durdurulması yerine ibadethaneler inşa edip onların içinde depremzedelere dua etmek niyetinde bir yönetime sahibiz. Kimsenin kullanmadığı bu binalara harcanan vergilerin gerçek ihtiyaçlara harcandığı günleri görmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız!