Cumhuriyet’in haberine göre Şanlıurfa’nın AKP’li belediyesi, Afganistan’daki “din kardeşi” örgüt için Şanlıurfalıların selde ölümüne sebep oldu. 2021’de AKP Genel Başkanı ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı “Taliban’ın inancıyla ters bir yanımız yok.” derken bu gibi skandallara âdeta yeşil ışık yakmıştı.

Şanlıurfa’daki sel felaketinde can kaybı 16’ya çıktı, 1 kişi ise hâlâ kayıp. Taşkın riski olan dereler, Şanlıurfa Valiliği ve AFAD tarafından yıllar önce bilindiği hâlde ıslah yapılmadı çünkü Şanlıurfa Belediyesinin dere ıslahı için Japonya’dan aldığı borç para Taliban’a gönderildi! Devlete bağlı bir medya organı olan Anadolu Ajansı ise haberin doğru olmadığını duyurdu.

Sayıştay dosyası kabarık olan AKP’li Şanlıurfa Belediyesi, partizanlaşmış devlet aygıtının bir parçası olan Şanlıurfa Valiliği ve AFAD, bu seldeki ölümlerden sorumlu oldukları hâlde istifa kavramını bilmiyormuş gibi davranmaya devam ediyor. Şanlıurfa Belediyesinin dere ıslahı için Japonya’dan aldığı borç parayı nasıl ödeyeceği ve Taliban’a gönderildiği iddia edilen bu paranın iade edilip edilmeyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Tarih boyunca birçok insan, işlenen suçları gizlemek için dini kullandı. Günümüzde bu durum ne yazık ki aynen devam ediyor. Kadercilik ile şükürcülük sarmalında ‘tevekkül, fıtrat, takdiriilahi, mukadderat’ benzeri tılsımlı sözcükler kullanılarak her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa razı edilen toplumda farkındalık oluşmadıkça bu tip felaketler ile skandallara daha çok tanık olacağız gibi görünüyor.