Sözcü gazetesinin haberine göre, Menzil Cemaati olarak bilinen yapıya bağlı Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, Gençkon ve Tümsiad, seçimlerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini kamuoyuna duyurdu. Bu açıklama, cemaat içinde rahatsızlığa neden oldu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a ulaşan cemaatin önde gelen isimlerinden biri “Menzil tarafından bir açıklama yapılmış. Bizim aile bu şerefi bu tür şeylerle elde etmemiş ve etmeyecektir. Biz ailecek ve çevremizle açıklamayı desteklemiyoruz ve sizlerin yanındayız, sizi destekliyoruz. Biz şu anki halimize hükümet sayesinde ulaşmadık. Bunların yolu yanlış bir yoldur. Onları kesinlikle desteklemiyoruz. mesajını iletti. Aynı kişi, Sözcü gazetesine de ismi gizli kalmak koşuluyla aynı şeylerden bahsettiği bir röportaj verdi.

Ülkenin sıcak gündeminde seçim kampanyası için cemaatlerle anlaşma yapan iktidar, 15 Temmuz’dan da ders çıkarmamış olacak ki hâlâ cemaatlerin karanlık çıkarlarını, ülke üzerinde pazarlık konusu yapmaktadır. Gelişmiş ülkeler seçim kampanyasını halka yönelik yapar, onu muhatap alır. Enflasyon, yıllık gelir artışı, eğitim ve teknoloji yatırımlarına dair önerilerini doğrudan halka anlatır. Halkın, bulunduğu çizgiden daha ileri nasıl gidebileceği üzerine çalışan çağdaş ülkeler bir tarafa, AK Parti’nin seçim vizyonsuzluğu ve cemaatlerle anlaştığı maddeler bir tarafa. Kaldı ki bir siyasal iktidarın yahut partilerin seçim sonrasında destek istemiş olduğu o gruplara siyasi olarak borçlu olması demokrasiyle bağdaşır bir şey değildir.

Önceki günlerde Hizbullah terör örgütünün siyasi kanadı olan HÜDAPar ile anlaşan AK Parti, iktidarda kalma uğruna ne kadar ileri gidebileceğini ortaya koydu zaten. İktidarı bırakmayıp koltuk sevdalısı siyasilerle ülkeyi karanlığa sürükleyenlerden bıkmış durumdayız. Dinmeyen bir umutla ülkenin aydınlığa çıkmasını temenni ediyor ve çağdaşlıktan yana tavrımızı daima ortaya koyuyoruz.