Sosyal medyada yayılan bir video dikkatleri çekti. Videoyu haberleştiren Aykırı’nın haberine göre videoda türbanlı bir işveren, telsizinden çalışanlarına seslenip içlerinden içki içmeyi “tövbe ederek” bırakacaklara altın vereceğini bildiriyor. İşveren olduğu düşünülen kadın videonun devamında bu İslami teşvikin nedenini “üç aylara girilmesi” olarak açıklıyor. Videonun sonuna doğru kimi çalışanların “içki içmeyi tövbe ederek bırakacaklarını açıkladıkları” için altın aldıkları görülüyor.

Söz konusu videoda hukuki bakımdan herhangi bir sorun bulunmuyor, bu durum suç teşkil etmiyorsa aynı olaydan yola çıkarak kimi gerekçelerle başörtüsünü çıkarmayı kabul edecek çalışanlarına teşvik vereceğini bildiren bir işverenin varlığı da dert edilmemeli. Fakat biliyoruz ki böyle bir olay yaşanması durumunda, geçmişte kamu kurumlarında dinî sembollerin hoş karşılanmamasından mağduriyet çıkaranlar hemen sahnede belirecektir.

Bu bakımdan inançlı kimselere, inançlarını iş hayatından uzak tutma gerekliliğini hatırlatıyoruz. Dindarların, seküler yaşam tarzını benimseyen kimselerin yaşamına nüfuz etmeye çalışarak inançlarını yayma hevesinde olmalarını hoş karşılamıyor, kınıyoruz.