Cumhuriyet’in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) 24 Ocak’ta boşalan beş üyelik için Danıştay ve Yargıtay’da yapılan seçimlerde, adayların cemaatlerine göre seçildiğini iddia etti. Toprak “YSK üye seçimlerinde adayların İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Hak Yolcular vb. cemaat mensubiyetlerine, AKP-MHP yakınlığı ve siyasi çizgisine göre parti desteklenmesi ve bunların apaçık yazılıp çizilmesi, kimsenin bundan rahatsızlık duymayıp sessizlikle geçiştirilmesi ne adalet ne vicdani olarak kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

FETÖ ile kol kola girerek ülkeyi uçuruma sürükleyen hükûmet ders almamış olacak ki hâlâ cemaatlerle sahip olduğu bağlarını sonlandırmamış, aksine bunları güçlendirerek ve devlet aygıtındaki karmaşık paylaşımı pekiştirmiş, belki çoktan eskisinden bile beter duruma getirmiş olduğu hissedilmektedir. Laik devletin, inançlarla inançsızlıklar ve inançların alt kolları karşısında korunması gereken -anayasanın öngördüğü- tarafsızlığın önemini tüm kesimlere ve devlet yetkililerine hatırlatıyoruz. Daha üzerinden on yıl bile geçmemiş bir darbe girişimi yaşandığını göz önünde bulundurması gereken halkımızın farklı tarikatlarca/cemaatlerce parça parça paylaşılmış bir devletin en ihtiyaç duyulan anda bu gruplar arasında yaşanabilecek bir çıkar çatışması nedeniyle felç olması ve gerektiği gibi çalışamaması arzu edilecek son şey olduğunu bilmesini isteriz. Yaşanan vahim gelişmeler karşısında tüm okurlarımızın “Türkiye laiktir, laik kalacak!” seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. Türkiye’mizi karanlığa teslim etmeyelim!