Sendika.org tarafından yapılan habere göre AFAD, Tuborg ve Efes firmalarından gelen mont ve atkı yardımlarının alkollü ürün logosu içerdiği gerekçesiyle geri çevrildiği iddiasını reddetti. İktidara yakın Milat gazetesinin yazarı ise bu iddialara konu olan uygulamayı savunarak Türkiye’nin bir “İslam Cumhuriyeti” olduğunu ve yardımların İslami usullere uygun yapılmak zorunda olduğunu söyledi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Milat yazarlarından Galip İlhaner, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bugün Tuborg bira gönderen yarın rakı şarap, kilise çanı gönderir.” ifadelerini kullandı. Türk halkı ve dünyanın dört bir yanından insanlar depremzedeler için endişelenirken İlhaner yardımların İslam’a uygun yapılması gibi anlamsız bir kriter ortaya attı. İlhaner’in paylaşımı birçok vatandaştan tepki topladı.

Hipotermi riskinin olduğu bir ortamda, montların üzerindeki logoları tartışmaya açıp bunu bir yardım kriteri hâline getiren herkesi şiddetle kınıyoruz. Galip İlhaner başta olmak üzere bütün mürtecilere, insan hayatının onların hezeyanlarından daha değerli olduğunu hatırlatır, en azından insanların afetle mücadele ettikleri böyle bir dönemde anlamsız takıntılardan uzak durmalarını tavsiye ederiz.