Euronews, Pakistan’ın iletişimle ilgili kurumu olan Pakistan Telekomünikasyon Otoritesinin Wikipedia’yı yasaklanmasını haberleştirdi. Habere göre sitede yer alan kimi içerikler dinî bakımdan sakıncalı bulundu. Bunun üzerine PTO, Wikipedia’ya ilgili içerikleri kaldırması için iki gün mühlet tanıdı. Verilen süre içinde kaldırılmayan içerikler nedeniyle Wikipedia Pakistan’da yasaklandı.

PTO Sözcüsü Malahat Obaid, bahse konu içeriklerin kaldırılmasıyla Wikipedia’ya uygulanan yasağın kaldırılmasını değerlendirebileceklerini açıkladı. Kurum “Wikipedia’nın söz konusu içerikleri kaldırmadığı takdirde platformun Pakistan’da uzun süreli yasaklanacağını” duyurdu.

Din sebepli özgürlük kısıtlamalarının 2023’te hâlâ var olduğunu bilmek, insanlığın eriştiği uygarlık düzeyinin ne denli yetersiz olduğunu göstermektedir. Özgürlükleri kısıtlamak adına fırsat kollayan otokrasilerin, yerlerini halkın iradesine dayalı özgürlükçü demokrasilere bırakacağını umuyor, bin yılı aşkın bir zaman önce gelişen inançların dogmalarıyla günümüzü şekillendirmek ve özgürlüklerimizin sınırlarını daraltmak isteyenlerin ise eninde sonunda yenileceğine olan güvenimizi herkese hatırlatıyoruz.