Cumhuriyet Gazetesi haberine göre Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilerek’ cinsel istismara maruz bırakılmasına tepki gösteren Sol Feminist Hareketi, olayı Beşiktaş-Kadıköy vapurunda “Tarikat düzenini başınıza yıkacağız” posteri açarak protesto etti. Kadınlar, vapurda posterlerini astıktan sonra polis tarafından gözaltına alınarak Kadıköy İskele İlçe Emniyet Merkezi’ne götürüldü. Gözaltına alınan protestocuların, Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirileceği, ardından ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Üniversite öğrencilerinin üniversite yönetiminde söz sahibi olma ve seslerini duyurma gayretleri, LGBTİ+ yurttaşların görünürlük ve hak mücadelelerinin en temel parçası olan Onur Yürüyüşüleri, kadın cinayetlerine karşı ve kadın erkek eşitliğine yönelik sokaklara taşan kitlesel talepleri polislerin bastırdığını görmek Türkiye’de kanıksanmış bir şeye dönüşmüşken H.G.K. davasının duruşma gününde adliye önünde toplanan Hiranur Vakfı destekçileri polislerce korundu. İfade özgürlüğüne, toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkına yönelik bu çifte standardı utanç verici buluyoruz.

Tarikatlara zeval gelmesin düşüncesiyle alınan yayın yasağı ve kapalı duruşma uygulaması, devletin makbul saydıkları ile “diğerleri” olarak addedilenler arasında ötekileşme duygusunu körükler. Yargıya yönelik müdahaleler ve yargıdaki cemaat&tarikat bağları, tarafsız ve laik devlet imajını derinden sarsmakta, hukuka güven gittikçe kaybolmaktadır.