Türkiye Cumhuriyeti’nin bir imamı cami hoparlöründen açıkça şeriat çığırtkanlığı yapıyor, kadınların giyimine karışıyor ve yurttaşlara hakaret edip hedef gösteriyor, defalarca ve alenen pişkinlikle nefret suçu işledikten sonra saygınlığı ve görünürlüğü daha da artıyor. Fakat insanları cehennemle, ölümle tehdit edecek kadar gözü dönmüş bu adam şüphesiz münferit bir vaka değil! 

Gerici iktidara sırtını dayamış olan Konakçı’nın laik cumhuriyet ve İslamî olmayan her türlü yaşam biçimine savaş açan tutumu ve çoğulculuğu baltalayan Orta Çağ görüşleri –OdaTV’nin ortaya çıkardığı görüntülerde- polis koruması ve binlerce liralık atkıyla ödüllendiriliyor.

Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine karşı yaptığı açıklamalarla geniş halk kitlelerinin tepkisini çeken Konakçı’nın bir pazar sabahı namazda verdiği gürültülü vaaz nedeniyle vatandaşlar rahatsızlıklarını dile getirdi. Şikâyeti duyduktan sonra cemaatine yaptığı açıklamalarda, rahatsızlık duyan kişileri ölüm ve cehennemle tehdit eden imam; bu sefer de cemaati tarafından tekbir sesleriyle desteklendiği için yurttaşı mağdur etti.

Yıllardır dernek olarak “Şeriat bir günde gelmeyecek!” diyerek tehlikenin adım adım ilerleyişini işaret ettik. İbadethanelerin hoparlörlerinden siyaset sosu eklenerek yapılan şeriat propagandası, ülkenin dört bir yanında günlük pratiğe dönüşmüş vaziyette. Saklamaya ihtiyaç duymuyor ve eleştireni dava ediyorlar. Hukuk ve kolluk kuvvetleri ise tüm bu olan biten karşısında sessizliğini korurken yerine getirmesi gereken işlevleri tümüyle unutmuş gibi görünmekte. Bu karanlığı yıkmak zorundayız aksi takdirde hepimiz içinde boğulacağız. Bu nedenle tüm okurlarımızı laik mücadeleyi büyütmeye ve karanlığa ses çıkarmaya davet ediyoruz!