Yargıtay tarafından terör örgütü sayılmasına rağmen Türkiye’de faaliyetlerine devam eden Hizb-ut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim; 25 Aralık’ta Türkiye Kocatepe Kültür Merkezi’nde, 8 Ocak’ta İstanbul Esenyurt Nene Hatun Kültür Merkezi’nde, 13 Ocak’ta Adana Yüreğir Nene Hatun Konağı’nda “Toplumsal çöküş, sorunlar ve çözüm” başlıklı ve “Tehlikenin farkında mısınız?” sloganıyla konferanslar düzenledi.

Ankara’daki konferansta laikliği hedef alan Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu, “Değerlerinden, tarihinden, kültüründen kopuk bu nesli bize miras bırakan laik Cumhuriyetin ta kendisidir.” dedi. Medeni Kanunu hedef alan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ise “İslam’ın kanunlarını yok sayıp, ellerinin tersiyle itip, batıya gidip batıdan medeni kanun getirenler ailemizin içerisine dinamit koydular” ifadelerini kullandıktan sonra LGBTİ+’ları da hedef aldı. Konferansın sonunda hilafet çağrısı yapıldı.

Kamuoyunu laiklik konusunda defalarca uyardık, uyarıyoruz. Vazgeçilmez bir değer olduğu görmek için artık bu ve benzeri örneklere daha fazla ihtiyacımız olmadığını düşünüyoruz. Şeriatçılar niyetlerini açıkça dile getiriyorlar. Bundan çekinmiyor, bilakis sloganlarını atmak için fırsat kolluyorlar.

Laiklik sadece ateistlerin derdi değil, seküler yaşamı tercih etmiş tüm inanç sahiplerinin de savunması gereken bir değerdir. Bu tip şeriatçı girişimlere verilecek tepki ise gelecekte başımıza daha büyüklerinin bela olmasını engelleyecektir.