Tarikat isimleri, istismarcının mevkisi, çocuğun yaşı ve cinsiyeti değişiyor. Lakin değişmeyen tek şey dinî tahakkümü kullanarak çocukların istismar edilmesi oluyor. 

Birgün’ün haberine göre Sultangazi’deki İşrak Vakfına ait yatılı kuran kursunda yurt müdürünün, 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu istismar ettiği ortaya çıktı. Örtbas edilmeye çalışılan olayda aile şikâyetini geri çekti, çocuk ise devlet korumasına alınmadı. Savcılığın girişimi üzerine istismarcı müdür tutuklandı.

16 Eylül 2022’de yurttaki kamera kayıtlarına da yansıyan olayda, çocuğu koridorda gören 44 yaşındaki vakıf müdürü çocuğu, yurtta kalan kardeşinin durumunu konuşma bahanesiyle odasına çağırdı. Çocuğun odaya girmesinin ardından kapıyı kilitledi. Dokuz dakika boyunca kapı kilitli kaldı.

Sonrası ise artık rahatlıkla öngörülebilir. Çocuk şikâyet eder, aile bu şikâyeti geri alır. Savcılık tutuklama çıkarsa da arsız savunmalar yapan tarikat üyeleriyle muhatap olunur ve korumaya dahi alınmayan çocuk, tüm bunlarla yüzleşeceği günler yaşar.

Bu tip olaylara alışmak istemiyoruz. Çocuk istismarı, sık rastlanan bir olay olsa da her haberde canımız daha çok yanıyor. Çocuklarımızı istismardan yeterince koruyamamız yetmezmiş gibi bir de dini kendine siper edenlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Ateizm Derneği olarak tek çözümün laikliğe canımız pahasına sarılmak olduğunu biliyoruz. Tarikatlarla mücadele etmek için akılcı ve bilimsel bir eğitimi yaygınlaştırmalı, Kur’an kursu adı altında yaygınlaşan denetimsiz mekanları çocuklara kapatmalıyız. Çocuk sussa da biz onun sesi olmalıyız!