Hiranur Vakfındaki istismar skandalına  tepki gösterenleri hedef alan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in, çalıştığı lisedeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenliğine cami imamı görevlendirdiği belgelerle ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Hiranur Vakfındaki bir çocuğun 6 yaşında evlendirilmesi olayından sonra Hucurat suresinden ayet paylaşan Koçyiğit, “Bu ayet iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz.” demişti. Koçyiğit hakkında dün Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Soruşturmanın derinleştirilmesi ile Cafer  Koçyiğit’in 30 Kasım’da Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Din Kültürü dersi öğretmenine ihtiyaç olduğundan dolayı Hacı Beşir Ağa Camii İmamı Osman Şamil Aksoy’un öğretmen olarak görevlendirilmesini istediği dilekçe ve İlçe Müftüsü Hüseyin Baş’ın cami imamı Aksoy’u “imamlık görevini aksatmamak kaydıyla” 08.30-12.35 saatleri arası Cağaloğlu Anadolu Lisesinde öğretmenliğine olur verdiği resmî yazı ortaya çıktı.

Din kültürü eğitiminin okullarda İslami dayatma olarak verildiğini defaatle dile getirmiştik fakat eğitim sistemindeki bu aksaklıklar giderilmeye çalışılmak yerine okullar laiklikten uzak bir medrese zihniyetine teslim edilmek isteniyor. Bu olaydan da anlaşılacağı gibi Din Kültürü öğretmenleri atama beklerken ve bu branş için Eğitim Bilimleri derslerini alma zorunluluğu varken öğretmen açığı imamlarla kapatılmaya çalışılıyor. Hem öğretmenlerin atamayarak haklarını hem de yerine imamlar atayarak öğrencilerin bilimsel eğitim haklarını gasp ediyor. Eğitimdeki bu çarpıklıların bir an önce giderilmesini temenni ederek “Hoca camiye, öğretmen okula!” diyoruz.