Tele1’in aktardığı habere göre Konya’da 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A., okul müdürü H.A. tarafından “Seni MİT’e memur alalım.” denerek kandırılıp Ahmet Mandal isimli kişiyle tanıştırıldı. Ahmet Mandal tarafından defalarca tecavüze uğrayan G.A.nın ‘dinî nikâh’ kıyılmaya zorlandığı iddia edildi.

Okul müdürünün G.A.yı derslerinde başarılı olduğu için ‘Milli İstihbarat Teşkilatına memur olarak alacağız.’ vaadiyle kandırıp Ahmet Mandal (35, evli, bir çocuk babası) ile tanıştırarak günlerce istismara maruz bıraktığı iddia edildi. Kendisini MİT mensubu olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, G.A.nın ailesinin şikâyeti üzerine  ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.

Kendisini tehdit ederek dinî nikâha zorladıklarını anlatan G.A., “Ahmet Mandal, bana dinî nikâh kıymaktan bahsetti, ben reddettim. ‘Seni de istemiyorum işini de istemiyorum’, dedim. Sonra başka bir okulun kadın müdürüne söylemişler. O kadın müdür gelip benimle konuştu. ‘İmam nikahı bir kadının hakkı, nikâhı kıysanız güzel olur. Hem de günah olmaz.’ dedi. Ben yine reddettim. Ahmet Mandal, bu kez beni aileme zarar vermekle tehdit etti. Ben de mecburen kabul etmek zorunda kaldım. İmam nikâhını, o kadın müdürün odasında, kendi okulumun müdürü kıydı. O kadın müdür, eşi ve okulun hizmetlisi de oradaydı. Sonra bana ‘mehir’ diye bir şey imzalattılar. Bu mehrin bir ev olduğunu söylediler.” ifadelerini kullandı.

Tüm bu yaşananlar laik bir ülkede imkansız denecek şeyler iken Türkiye için şaşırtmayan, gündelik olaylara dönüşmüş durumda. Liseli bir kızın kandırılması normaldir belki ama onu istismar eden insanlarca, onu istismar eden kişiyle “dinî” nikâhının bir devlet okulunda kıyılması normal sayılmamalıdır, değildir. Bunu yapan insanlardan önce devlet hesap sormalıdır. Laik bir devlet için, yapılan yanlışların hesabı öte dünyalara bırakılmaz. Hukuk sistemi ile sağlanır. Şimdi gözümüzü, G.A’nın uğradığı istismarın cezasını soracak mahkemelere çeviriyoruz. Buna ek olarak laikliğimizi yaralayan okul müdürlerine de gereken cezayı vereceklerini umuyoruz.