Yeniçağ gazetesi, ilginç bir tecavüz olayını haberleştirdi. 

Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki epilepsi hastası M.Y. psikolojik sorunları nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Sabah’tan Dilhan Dumanoğlu’ndan aktarılan bilgiye görey bu sırada M.Y.’nin babası N.Y., tedaviden bir sonuç alamadıklarını düşünerek bir akrabaları aracılığıyla sözde hoca Murat Y. ile tanıştı.

M.Y. ile görüştürülen Murat Y. genç kızın içine cin kaçtığını ve 20 bin lira karşılığında onu çıkarabileceğini söyledi. Kızın ailesinin de onayını alarak onunla yalnız kalan sahte hoca, kıza defalarca tecavüz etti. Ardından sessiz kalması için tehditler yağdırarak olayı örtbas etmeye çalışsa da yaşadıklarına daha fazla dayanamayan M. Y. her şeyi itiraf etti. 

Savcılık tarafından Murat Y. hakkında M.Y.’ye karşı ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 21 yıldan az olmamak şartıyla, baba N.Y.’ye karşı ise ‘dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Murat Y., M.Y.’ye dua okuduğunu ve sadece iyileşmesi için göbeğine ten üzerinden dokunarak okuma yaptığını söyledi.

Bu olayda 19 yaşındaki genç bir kadın, başka birinde daha küçük erkek ve kız çocuklar… Bilimin akılcı çözümlerini elinin tersiyle itip cin çıkardığını iddia eden sahte hocalardan medet ummaya gönüllü ebeveynler var oldukça sağlıklı bir topluma dönüşemeyeceğiz. Bakalım bu kez baba, hem bedeni hem ruhu zarar gören kızını iyileştirmek için tıbbın makul yollarına meyledecek mi…