OdaTV’nin Hindistan yayın organları BNN ve HindustanTimes’dan aktardığı haberlere göre Taliban, toplamda 15 kişiye kırbaç cezası uyguladı.

Cezalar, yanında erkek olmadan sokağa çıkmak ya da genel ahlak kurallarını ihlal etmek gibi bahanelerle uygulanırken kırbaçlanan kadınların görüntüleri internette paylaşıldığı andan itibaren büyük tepki çekti.

Bildiğiniz gibi Taliban geçen yıl ABD’nin geri çekilmesiyle birlikte başkent Kabil’e girmiş ve yönetime el koymuştu. O günden beridir insanlık dışı kararlar ile Afgan halkına zulmetmeye devam ediyor.

Afganistan’daki kadınlar daha evden tek çıkmak ya da istediği gibi giyinmek gibi çok basit, gündelik özgürlüklere bile sahip olamamışken onlar için eğitim veya çalışma gibi hak ve özgürlüklerden nasıl bahsedilebilir? Laikliğin bir toplum için ne denli olduğunu anlamak için de daha nasıl acı örnekler görmemiz gerekecek, kim bilir?

Ateizm Derneği olarak Afganistan’daki kadınlar dahil tüm insanların dinî değerler adı altında işkence görmesini kınıyor, başta Türkiye’de olmak üzere tüm dünyada akılcı ve laik bir düzenin tesis edilmesi için çalışmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.