Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfının kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını (H.K.G.) 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dinî nikâhla evlendirmesini haberleştirdi. H.K.G 14 yaşındayken istismara uğradığını söylese de cemaat araya girip olayı örtbas ediyor. Bugün artık yetişkin bir kadın olan H.G.K, topladığı delillerle istismarcısına tekrar dava açtı. Zamanında olayın sümen altı edilmesine yardım eden savcı dahil şimdiki failler hakkındaki iddianame kabul edildi. 

Kendi çıkarları ve topluma zararlı inançlarını altı yaşındaki bir kızın yıllarca istismar edilmesinin önüne koyan kokuşmuş zihniyetler ve cemaat üyeleri, başta Timur Soykan olmak üzere seküler ve aklıselim insanlara karşı toplu linç kampanyası başlattılar.  

İstismar, kanıtlı şekilde yargıya intikal ettiği ve artık iddia olmaktan çıktığı hâlde bile H.K.G’nin abisi ve kız kardeşleri olayı yalanlayan bir video paylaştılar. Cübbeli Ahmet, hükûmet güdümlü fenomenler ve laik cumhuriyet karşıtları da istismarcı aileyi savunmayı tercih ettiler.
Çocuk evlilikleri, bazı cemaatlerin uydurduğu münferit sapkın bir uygulama zannedilse de başta Buhari olmak üzere Ayşe’nin de bizzat ravi olduğu, sahihliği kanıtlanmış hadis kaynaklarına göre Muhammet, eşi Ayşe’yle o daha altı yaşındayken nikahlanmış ve dokuz yaşındayken de ilişkiye girmiştir. Yani bu olay, hadislere inananlar için bırakın İslam inancına ters olmayı; sünnettir.