Halk TV haberleştirdiği olayda Abdullah Gündüz isimli yurttaşın, Twitter hesabından plaka bilgilerini ve firma ismini paylaştığı otobüsün öğle ve akşam namazları için mola talebinin reddettiği aktarılıyor. Gündüz açıklamasında Öz Erciş Seyahat’i “Mola talep etmeme rağmen inatla mola veremeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir.” şeklinde şikayet etti. 

Firmanın avukatı Tuncay Keserci Anayasanın 2, 14, 23 ve 24. maddelerini hatırlatarak Türkiye Cumhuriyeti’nin laikliğini vurguladı ve ekledi: “Müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir. Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Kendisini İslamlaştırma çabalarına son hız devam eden iktidar partisinin karşısında konumlandıran muhalif partilerden beklenilen tutumu bir seyahat firmasından görmek Twitter kullanıcıları tarafından şaşkınlıkla karşılandı, pek çok kullanıcı firmayı takdir etti. Bu vesileyle bir kez daha, siyasilerden Anayasamızda belirtildiği üzere devletimizin laik olduğunu herkese hatırlatmalarını, bu anayasal ilkeyle bağdaşmayan uygulamalar karşısında seslerini yükseltmelerini beklediğimizi hatırlatırız.