Tele1’in haberine göre İsmailağa Cemaati’ne mensup bir heyet, bir medrese açılışı amacıyla Afganistan’a giderek Taliban üyelerini ziyaret etti! İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, ziyaretini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla duyurdu. Paylaşımda, “İsmailağa camiamızdan kıymetli hoca efendilerin teşrifleriyle Kabil’de eğitim seferberliğimizin merkezi olacak Seyyidül Murselin Medrese’mizin açılışını gerçekleştirdik.” ifadeleri yer aldı.

Cemaate mensup bir kişinin, Taliban üyelerinden birinin elini öptüğü görüldü. Bu skandal görüntü kendileri açısından oldukça olağan zira aynı kutsal olduğu iddia edilen kitaba inanıp aynı amacı gerçekleştirmek gayesindeler. Ayrıca bugün el öpmeye gidenlerin yarın demokratik düzenin aleyhinde olacak biçimde şeriatı yaymak ya da en azından İslami bir uyanış için uğraşmayacağı ne malum!

Dernek olarak aylardır hatta yıllardır işaret ettiğimiz tehlike kendini çok açık gösterdi ki devletin bütçesini üç beş cemaate yedirirseniz ve laiklikten vazgeçerseniz yahut laikliği tüm dini bağnazlıkları hoşgörecek biçimde sulandırırsanız varacağınız yer kadınların gözlerinin dahi görünmesinin istenmediği, burka giymeye zorlandıkları Taliban’dır. Gericiler palazlandıkça karanlık ülkenin bütün kurumlarını çürütür. Bu karanlığı bir an önce yırtmalı, laikliği bir kere daha en başa yazmalıyız!