BirGün, başkentte gerçekleşen bir etkinliği haberleştirdi. Sivil toplum örgütü olmayı bile beceriksizce taklit eden Ankara Sivil Toplum Platformu adındaki gerici oluşum; kitlesi dar, tepeden inme olduğu aşikâr bir talebi yürüyüşle duyurdu. STÖ taklidi oluşumun sloganıysa tabii ki nefret doluydu: “Aile Yapısının Korunması ve Sapkınlıklarla Mücadele

Başkentte Hacı Bayram Veli Camisi önünde bir araya gelen, çoğunluğu orta yaşlı erkeklerin oluşturduğu grup “Aile Yürüyüşü” adını verdikleri eylemlerini Türkçe ve İngilizce pankartlarla gerçekleştirdi. Pek çok kez tekbir getirilen etkinlikteki pankartlarda “Cinsiyetsiz toplum projesine dur de”, “Sapkınlık normalleştirilemez” ifadeleri yer aldı.

Polisin ciddi güvenlik önlemleri alarak koruduğu eylemde platformun başkanı Mustafa Kır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı’nın tek imzasıyla çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ne dair eleştirilerini şöyle dile getirdi: Lezbiyenlik, geylik, biseksüellik ve transseksüellik gibi sapkınlıkların yayılmasının zeminini oluşturmuştur. Bizi binlerce yıldır bize bağlayan neslimizin üremesini sağlayan içinde sevgi, saygı güven kaynağımız olan aile kurumlarımız yıkılmaya çocuklarımızı milli manevi ve ahlaki değerlerinden uzaklaştırılarak neslimizi ifsad etmeye başlamıştır.”

Platformun etkinlik tertip heyetinden Bekir Engül’ün açıklamasının, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirilen nefret yürüyüşünde yapılan açıklamayla benzerliğiyse dikkat çekti: “Sapkınlıklar normalleştiriliyor. Bugün burada sözde hak ve özgürlük talebiyle başlatılan sinsi girişimlerin artık sapkınlığa imkan değil, ayrıcalık talep etme aşamasına geldiğini iş spor ve sanat camiasını esir almaya hazırlandığını bildiğimiz için toplandık.”
Ateizm Derneği olarak tüm LGBTİ+’lar ve özgür kadınların yanındayız, onlarla dayanışıyoruz. Gerici odaklara ve onların kaybetmeye mahkûm oldukları bu haksız mücadelelerine karşı yılmadan, usanmadan haykırmaya devam edeceğiz: Burada ve her yerdeyiz; alışın, gitmiyoruz. Vardık, varız, var olacağız!