Daha önce Ateizm Derneği olarak haberleştirdiğimiz Kadir Gecesi paylaşımı sonrası işlerinden olan yurttaşların yargılandığı dava sonuçlandı. Kadir Gecesi’nde yaptığı içkili paylaşım dolayısıyla Onur T.ye, ‘basit yargılama’ usulüne göre yargılandığı davada 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Onur T.’nin “Rabbim kabul etsin.” yazarak alkollü eğlencesini paylaşması ‘halkın bir kesiminin değerlerini aşağılama’ olarak değerlendirildi ve kişi suçlu bulundu. Hâkim ve savcıların artık gizli imam hatip referansla atandığı hepimizin malumu. Halkı, kanunları zorlayarak yargılamalarına da çokça şahit olduk fakat kişisel hesaptan, kendi çevresine yönelik payaşımda bulunmanın suç sayıldığını ise yeni yeni görmekteyiz.

Çember herkes için daralıyor. Hukuk, defalarca şikâyet edildiği hâlde tutuklanmayıp eşini öldüren erkeklere, cemaat yurtlarında çocukların yanarak ölmesine göz yumanlara karşı bu kadar hızlı işlemiyor. Hatta azınlıklar baskı altına alınıp yok sayılıyor. O hep beklenen saygı, hukuk eliyle dindarlara sunulurken inançsızların payına, en hafifi, böyle cezalardan oluşan zorluklar düşüyor.