Mohsen Namjoo Orta Doğu müziğine büyük katkıda bulunan, Fars klasik şiirlerini müzikle buluşturan bir sanatçı. Dünyada da tanımış bir müzikolog olan Namjoo, ABD’deki prestijli kimi okullarda ders veriyor.

İranlı sanatçı, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin farklı yerlerinde konser verecekti. Ne var ki Müdafaa-i İslam Hareketi adlı oluşum ve DİVA-SEN Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, Namjoo’nun konserinin iptal edilmesi için kampanya başlattı ve beklendiği üzere konserler iptal oldu. Bu kampanyayı başlatanların gerekçesi ise sanatçının Kuran’ı müzik eşliğinde okuması ve bunun kimilerince hakaret olarak değerlendirilmesi oldu.

Kendinden farklı olan her şeye saldırma eğilimindeki bu İslami gruplar, daha önce de başka konserleri iptal ettirmişti. Haksız tepkileriyle sanat etkinliklerini yasaklatmaya alışan bu gruplar, iş kendilerine gelince “İnancıma saygı duy!” açıklamasına sığınıp farklı görüşleri bertaraf etmeye çalışır, hiçbir eleştiriyi kabul etmezler. Şeriat esintilerinin iyice hissedildiği Türkiye’de, önemli bir sanatçının böyle can sıkıcı bir duruma düşürülmesini kınıyor, Ateizm Derneği olarak Mohsen Namjoo dahil, konseri iptal edilen tüm sanatçılarımızla dayanışma içinde olduğumuzu deklare ediyoruz.