Türkiye giyim sektörünün popüler markalarından LC Waikiki, LGBTİ+’ların sembolü hâline gelmiş olan gökkuşağını çağrıştıracak renk ve şekilleri ürünlerinde kullanmama kararı almıştı. Bundan daha vahimi ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bu kararı tebrik etmesi oldu.

Bilindiği üzere Türkiye’de LGBTİ+ karşıtlığı artarak devam ediyor ve toplumdaki bu çeşitlilik damgalanıyor. İslami radikalleşmenin arttığı bu günlerde LGBTİ+ bireyleri hem devlet aygıtları hem İslami gruplar hedef göstermekte. Devletin görevlerinden biri, farklı yönelim ve inanç şekillerini koruyup kollamaktır. Oysa bu olayda açıkça görülüyor ki yönelim çeşitliliği sistematik biçimde dışlanıyor, nefret söylemlerinin odağı hâline getirilip yok olmaya zorlanıyor.

Nefretin bahanesi “aile kurumunu korumak” gibi gösterilse de asıl gerçek daha derinlerde, Orta Doğu hikayelerindeki Lût Kavmi fobisinde gizli. Büyük giyim firmaları ve hatta bazı bakanlar, geleneksel aktarımla süregelmiş dinî hikâyeleri baz alarak hareket ediyor ve toplumun belli bir kesimini ayrımcılığa maruz bırakıyor.

Ateizm Derneği olarak LGBTİ+ bireylerin yanında olduğumuzu belirtiyor ve çeşitliliğimizi dışlayıcı düzene karşı kucaklayıcı tavrımızı ortaya koyuyoruz. Asıl hoşgörü ve toplumsal barış, mistik hikayelerde değil gerçek hayatta gösterilir.