TBMM Başkanlığına sunulan Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Bütçe Teklifi, dinci  iktidarın kamu kaynağını en fazla aktardığı alanları gözler önüne serdi. Din Hizmetleri ve Yaygın Din Eğitimi’ne 2023 yılı için ayrılması teklif edilen ödenek, 2022 yılına göre yüzde 126 arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle yürütülen din hizmetleri ve yaygın din eğitimi için teklif edilen ödenek, “Kadının Güçlenmesi” ile “Uzay ve Havacılık” gibi kritik önemdeki programlara ayrılan ödeneği 10’a katladı. Türkiye’ye bilim ve teknolojide belki çağ atlatacak nitelikte, çok sayıda programa komik ödenekler teklif edilirken din öğretimi için kamu kaynakları kelimenin tam anlamıyla seferber edildi.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’ne göre Din Hizmetleri ve Yaygın Din Eğitimi Programı için -inanması güç ama- tam 31 milyar 365 milyon 624 bin TL teklif edildi!

Gerici iktidar, toplumu uyutmak için dine sımsıkı sarılmaya devam ediyor. Laikliği temellerinden çürüttüler. Her sene artan oranda milyarlarca lira kamu kaynağını, yurttaşların vergisini sosyoekonomik sorunlara çözüm olacakmış gibi dini hizmetlere harcıyorlar. Üstelik bu paralar madende ölen işçilerin başında mevlit okutmak, TÜBİTAK gibi bilim üreten kurumların içini boşaltıp her yere imam atamak, dağı taşı imam hatip liseleriyle ve camilerle doldurmak, din eğitimini anaokulu düzeyine indirmek için kullanılırken öğrenci yurtları veya Kuran kurslarında istismar edilen çocuklar için kuruş harcanmıyor.

Bu gelişmeler yaşanırken söylenecek tek şey: Şükretme geleneği artık terk edilmeli, laikliğin gereği olarak Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalıdır!