Karkamış ilçesinde ölü ve yaralı kedileri fark eden vatandaşlar yetkililere haber verdi. Mahalleli bunların büyü için yapıldığını iddia edince büyük bir tepki doğdu. Valilik olayın araştırıldığını duyurdu.

Bu, Türkiye’de büyü için hayvanlara eziyet etmenin ilk vakası değil. Daha önce Alanya’da, kendisine kara büyü yapıldığını iddia eden birisi, onlarca kaplumbağayı katletmişti. Sultangazi’de de büyü bozmak için kedilerin kuyrukları, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi ve Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde de kedilerin ayak ve kuyrukları büyü yapma adına kesilmişti. Tüm bu olaylar farklı yıllarda, farklı zamanlarda gerçekleşti. Bu yüzden, yapılanları münferit olaylar olarak değil halkın belli bir kesimince kabul gören bir inanış olarak yorumlamak mümkün.

Bazı Müslüman ve gerici kişiler tarafından “kedi kesmek”  inançsız insanların doğal eylemi gibi gösterilmeye çalışılmıştı. Hatta böylesi bir vahşetin anca dinsizlerce (Bu bazen metal müzik dinleyen biri olmakla eş değerdir.) gerçekleştirilebileceği algısını yayarlardı. Bu gerici dindarların, kitlelerini ahlak timsali gibi gösterip halka batıl inançları dayatmalarına rağmen kedilere kıyanların yine kendi inanç sistemlerinden çıkması çok ironik.

Kedilere bunu yapacak kadar insanlıktan çıkan, büyü gibi batıl inançlara ömrünü adamış kişiler ile dogmalarını tüm topluma dayatan dindarlar arasında bir fark görmüyor, hepsini topyekûn kınıyoruz.