Kurucu lider, ilk cumhurbaşkanı ve halkın sevgilisi Gazi’ye çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Ulu Önder’e yönelik bu sözlü saldırının kaynağı İsmailağa Cemaati.

Birgün gazetesinin Cumhuriyet’e dayandırdığı haberde İsmailağa Cemaati hocalarından Mesut Demir adlı kişinin, kendisine yöneltilen “Günümüzde tarikat ve cemaatlere niçin saldırı vardır?” sorusuna verdiği yanıt duyanları şaşırttı. Demir “Ne zaman tekke ve zaviyeler kapatıldı, âlimler, Allah dostları idam edildi, asıldı ondan sonra istedikleri dışarıdan derleme toparlama kanunlarla milleti idare etme yoluna gittiler.” şeklinde skandal bir cevap verdi. Bu cevabından utanmadan şunları da ekledi: “İşte Türkiye’nin halini biliyoruz; O günden bugüne şeref de gitti, izzet de gitti, hasiyet de gitti. Mevla rızkın bereketini aldı. Hiçbir şeyin beri bereketi kalmadı. Türkiye’de milyonlarca olaylar var.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, Demir’in açıklamasına ilişkin olarak “Mesut Demir, cemaatinin ölen önderinin cenazesinin neredeyse devlet töreni ile kaldırılmasından aldığı cesaretle olsa gerek, Atatürk’e, laik Cumhuriyet’e, devrim yasalarına ve anayasaya alenen hakaret etmiş, devlete meydan okumuş, kin ve nefret saçmakta bir beis görmemiştir.” ifadelerini kullandı. Bozkurt, savcıları göreve çağırdı.
2022 yılında edilmiş bu rezil sözlere söylenecek hiçbir şey yok. Ateizm Derneği olarak bilimin en doğru yol gösterici olduğuna işaret eden kurucu liderin sözlerini hatırlatmayı yeterli buluyoruz: “Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur. Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.” Biliyoruz ki cumhuriyet ve devamındaki devrimlerin kazanımı olan, yurttaşların sahip olduğu hak ve özgürlükler ile devlet yönetiminde bilimin yol göstericiliğinin takip edilmiş olması, pek çoklarının canını yakmaya devam edecek. Cumhuriyet biziz, ellerimizde ise bilimin sönmeyen meşalesi!